Artist Interview: Lisette Schumacher

Taiteilijatapaaminen: Lisette Schumacher

Exhibition Loods 6 SBK KNSM Amsterdam, Unité d’habitation Nouveau V, 190x130cm, 2020

Lisette Schumacher on Alankomaissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Lisette on aina ollut kiinnostunut arkkitehtuurista. Rotterdamissa kasvaneena kaupungissa on ollut paljon inspiraation lähteitä, jotka voisivat toimia hänen työnsä aiheina. Kuitenkin uusien vaikutelmien saaminen on Lisetelle keino laajentaa omia rajojaan taiteilijana. Lisette päätti vuonna 2018 keskittyä Le Corbusieriin, joka on ranskalais-sveitsiläinen kaupunkisuunnittelija ja arkkitehti, joka yritti malliensa avulla luoda paremman elinympäristön kaupunkilaisille.

Hänen taiteellinen prosessinsa alkaa paikan päällä, jossa Lisette tarkkailee Le Corbusierin rakennuksia kiinnittäen erityistä huomiota valon muotoon, rakennukseen ja käyttöön. Väliaikaisen oleskelun aikana hän tarkkailee, kuinka rakennuksen toiminta määrittelee muodon, ulkoasun ja mitat. Samalla hän tarkkailee, kuinka valotehosteet on optimoitu käyttäjän kannalta.

Hänen havaintojensa tulokset ovat puhtaita, abstrakteja ja pallomaisia ​​teoksia, jotka perustuvat tekniseen materiaalitutkimukseen. Vaalea-pimeä kontrasti kiinnittää huomion, ja akryylimaalissa olevat kaltevuudet viittaavat tapaan, jolla valo putoaa ja leviää tiettyyn tilaan. Maalauksissaan hän yhdistää kaikki erilaiset valaistustilanteet päivän ja yön välillä.


Voitko kertoa kuka olet ja mitä teet?

Nimeni on Lisette Schumacher, olen itsenäinen kuvataiteilija, joka maalaa abstraktisti.

Mitä teemoja käsittelet työssäsi?

Tavoitteeni on visuaalisoida oma käsitykseni arkkitehtuurisesta suunnittelusta.

Voitko kuvailla todellista tilannetta, joka inspiroi sinua luomaan?

Näin tapahtuu joka kerta, kun menen retkelle tutustumaan, seuraamaan ja omaksumaan tutkimukseni aiheena olevia Le Corbusierin arkkitehtuurisia malleja.

Bay Window Niche Paris XI, 20x15cm, 2020

Miksi taidetta? Mitä luova työ antaa sinulle?

Niin kauan kuin muistan, olen aina ollut luova; Lapsena tein paljon sarjakuva piirtämistä ja kuvanveistämistä käyttäen savea, murrosikäisenä paljon muotokuvapiirroksia, nuorena aikuisena tein vuosia hiekkaveistoksia. Taidekoulussa löysin graafisen osaston, jossa tein paljon silkkipainontaa ja etsausta. Vaikka rakastin näitä tekniikoita, huomasin, että valmistusprosessissa oli minulle liian monia sääntöjä ja halusin laatia omat säännöt. Loppujen lopuksi löysin maalauksesta täydellisen vapauden, sillä siellä noudatan omia sääntöjäni ja jatkan maalaustekniikoideni kehittämistä.

Mikä inspiroi sinua?

Maalamiseni lähtökohta on vierailla arkkitehtoonisissa paikoissa. Kun olin Ranskassa halusin käydä läpi Le Corbusierin mallit. Ensimmäinen kohteeni oli yhteisörakennus Marseillessa, vietin viikon siellä, elin paikallisten kanssa ja vähitellen pääsin tämän ikonisen suunnittelun sisälle. Upea kokemus, joka sai minut kehittämään taiteellista tutkimustani siihen, mitä se on nyt.

Bay Window Niche Paris XI, 20x15cm, 2020

Mikä rooli taiteilijoilla on yhteiskunnassa?

Taiteilijan rooli voi vaihdella suuresti; Kun teet taiteellasi poliittisia lausuntoja, palvelet yhteiskuntaa näyttämällä heille peilin, kun teet kauniita asioita palvelet yhteiskuntaa tuomalla heille silmäkarkkia, kun puhut taiteen historiaa, houkuttelet yhteiskunnan ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita yhdistämään menneisyyden nykyisyyden kanssa. Taide voi olla merkittävässä roolissa yhteiskunnassa henkilökohtaisella tasolla sekä laajassa mittakaavassa. Tänä vuonna ensimmäinen näyttelyni oli vasta kesäkuussa siellä huomasin, että monet ihmiset olivat nälkäisiä ja halusivat uppoutua taiteeseen pitkän karenteeni kauden jälkeen. Heillä oli kova tarve paeta viime kuukausien tylsyyttä, rajoituksia, kyvyttömyyttä matkustaa. He halusivat unohtaa tämän kaiken ja uppoutua taiteilijoiden tarinoihin. Avajaisten jälkeen kaikki vierailijat lähtivät näyttelystä hymyillen ja uutta voimaa täynnä.

Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut taiteilijana?

Ei saa koskaan aliarvioida omaa työtään, koska silloin aliarvioit itseäsi ja halpa vastaa huonompaa laatua. Muista myös että ainoa tie on ylöspäin. Minulle opetettiin tästä aiheesta taideakatemiassa ja se on auttanut minua paljon valmistumisen jälkeen.

Exhibition Radiant Touch, Art23 Contemporary Art Gallery, 2019

Luuletko, että taiteilija tarvitsee lopullisen tavoitteen työssään? Jos näin on, mikä on sinun?

Uskon, että jokainen taiteilija asettaa oman henkilökohtaisen päämääränsä. Mitä haluaisit saavuttaa taiteilijaurallasi? On taiteilijoita, jotka ovat erittäin onnellisia ja tyytyväisiä vain työskentelemään studiossa ja tekemään työtä, mutta jotka eivät tunne tarvetta näyttää teoksiaan ulkomaailmalle. On myös taiteilioilta, joilla on suuri halu luoda ja näyttää maailmalle taidettaan ja taiteilijoita näiden vastakohtien väliltä. Minulle on tärkeätä jatkaa luomista keskittyneinä ajanjaksoina ympäri vuoden visualisoiden ideoita ja näyttää niitä sitten ulkomaailmalle. Olen kiinnostunut siitä, kuinka pitkälle voin päästä taiteen maailmassa. Kuitenkin minulle tärkeintä on olla tietoinen mihin ole taiteilijana menossa ja kuinka onnellinen olen. En halua turhautua, koska luomiseen ei ole tarpeeksi aikaa, enkä halua tulla taiteilijaksi, joka ei ole inspiroitunut maalaamaan, koska hänen on noudatettava liikaa määräaikoja kaikille näyttelyille, joissa hän esiintyi.

Mitä et voisi elää ilman taiteilijana?

En voisi elää ilman musiikkia! Minulla omat soittolistani joita kuuntelen ja haluan kuunnella musiikkia, joka saa minut keskittymään. Mieslaulajat, joilla on korkea ääni, ovat suosikkejani, huomasin eräänä päivänä soittolistani olevan täynnä heitä. Radiohead on yksi suosikeistani, jota kuuntelin, koska Thom Yorken kaunis ääni yhdessä ajattomien melodioiden kanssa saa minut rauhalliseksi ja vie minut syvän keskittymisen tilaan kun maalaan. Kun en maalaa, kuuntelen monenlaista musiikkia.

Lisette Schumacher

Where to follow Lisette Schumacher:

WEBSITE : www.lisetteschumacher.com

FACEBOOK : www.facebook.com

INSTAGRAM : www.instagram.com/lisetteschumacher

CURRENT: Suffer Our Values TSA_PDF – Tiger Strikes Asteroid LA printable exhibition July 1 to 16 – Los Angeles United States

UPCOMING:

Galerie 95 solo exhibition Iconic places (I never wanted to leave) August 22 augustus to September 19 – Biel, Switzerland

Root Gallery duo exhibition with Saïd Kinos – September 4 to October 24 – Rotterdam The Netherlands

ARTFEM women artists 2nd international biennial – September 30 to November 30 – Macau China

KunstRAI Root Gallery – October 15 to 18 – Amsterdam The Netherlands

Art The Hague Root Gallery January 6 to 10 2021 – The Hague The Netherlands  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *